Tel/fax: 049/ 557 005

Mob1:   098/ 41 06 17

Mob2:   099/ 55 50 050

Hitozan

ČESTA PITANJA

Što je to toliko posebno u Hitozanu?

Hitozan je predmet izučavanja znanstvenika u cijelom svijetu pa se održavaju konferencije o njegovom djelovanju. Iznimna moć apsorpcije ove biolo&s...

Kako se koristi Hitozan u slučaju opekotina?

Pažljivo rastvorite kapsulu i pospite praškom ranu. Nije potrebno odstranjivati prašak sa rane jer će se razgraditi prirodnim putem. ...

Zašto se Hitozan preporuča odvajati 2 sata od svih ostalih ljekova ili pripravaka?

Hitozan je iznimno snažan apsorber svih vrsta toksina i stranih materija u međustraničnom prostoru i probavnom traktu. Budući ljekovi nisu prirodni...

Na koji način Hitozan djeluje na stanice raka?

Hitozan u krvi blokira kretanje tzv. konjugacionih molekula, te tako sprječava širenje metestaza raka preko krvi.

Da li se Hitozan preporuča popiti u slučaju da se otrujemo nekom hranom?

Da, svakako. Prilikom trovanja kao snažan apsorber toksina brzo će eliminirati toksine iz pokvarene hrane da ne uđu u krvotok i tako spriječiti tro...

Hitozan

Sastav:

Hitozna, Hitin

Pakiranje:

Pakiranje sadrži 100 kapsula

Način primjene:

2 kapsule 2 puta dnevno popiti s toplom vodom. Razmak između konzumiranja Hitozana i drugih Tiens dodataka prehrani mora biti 2 sata.

Hitozan detaljno čisti organizam od toksina, regulira kolesterol i krvni tlak, stabilizira pH krvi. Apsorbira i izbacuje radioaktivne tvari iz organizma. Preventiva kod onkoliških bolesti i dijabetesa, sprječava širenje kancerogenih stanica krvožilnim sustavom. Vrlo učinkovit kod opeklina i rana.

Tiens Hitozan je prirodni proizvod koji regulira fiziološke funkcije organizma. Proizveden je od oklopa morskih crvenonogih rakova i vrlo je popularan u svijetu.

On je funkcionalni proizvod s ljekovitim svojstvima. Hitozan koči proces starenja, povećava imunitet, vrlo je dobro sredstvo za preventivu bolesti, regulira biološki ritam i pomaže u brzom oporavku ljudskog organizma.

Proizvodnja hitozana je velik doseg suvremene znanosti. Medicina, naravno, može spriječiti, ublažiti tzv. “bolesti suvremene civilizacije” - hipertenziju (povišeni krvni tlak), koronarne i onkološke bolesti. No, na žalost, lijekovi ne mogu u cijelosti izliječiti sve te bolesti, jer je djelovanje lijeka predviđeno za liječenje određene bolesti. Primjerice, ako vas boli glava, vi ćete liječiti glavobolju, ako vas bole noge - liječit ćete noge. Uporaba lijeka često je popraćena nuspojavama pa ako ste izliječili ili spriječili jednu bolest, ujedno ste izazvali drugu.

Hitozan je izrađen na osnovi teorija tradicionalne kineske medicine iz prirodnih sirovina i njegovo djelovanje na ljudski organizam sastoji se u tome da regulira sve biološke procese i funkcije ljudskoga organizma, stvarajući optimalnu sredinu za biološku ravnotežu zbog čega se čovjek osjeća ugodno i dobro.


Sastav i posebne prednosti Tiens Hitozana:

 • Hitin je po svojoj strukturi sličan fibrinu u obliku polimera u neposrednom lancu i sastoji se od 1000 do 3000 jedinica N-monoacetilnih glukoza.
 • Hitozan je acetilirani hitin, tj. proizvod koji se dobiva poslije uklanjanja acila. Što je viši stupanj uklanjanja acila, to je bolji učinak navedenog proizvoda. Čistoća proizvoda, izrađenog u kompaniji Tiens, nakon uklanjanja acila veća je od 85%.

Svojstva Tiens Hitozana:

 • U ljudskom se organizmu, pod utjecajem mukolitskih i autolitskih fermenata, a također i lecitina, kojeg ima u kravljem mlijeku, hitozan raspada na niskomolekularne tvari i lako se apsorbira u organizmu. Znanstvena istraživanja pokazala su da je biološko regulativno svojstvo hitozana najbolje kada se on pretvara u polimer iz 6 molekula glukozamina.
 • Hitozan se otapa u kiseloj sredini i pretvara se u grupu pozitivnih iona. Molekule hitina sadrže aminogrupe NH; lužina u reakciji s kiselinom stvara sol.
 • On dobro uzajamno djeluje, spaja se sa stanicama, a njegova je glavna komponenta hialuronska kiselina koja je neophodni sastavni dio ljudskog organizma.
 • Hitin poslije otapanja poprima svojstvo gela i ima vrlo veliku sposobnost apsorpcije. Hitin je prirodni fibrin, nije toksičan i nema nuspojava.
 • Hitin ne djeluje samo na neki određeni organ, nego na ljudski organizam u cijelosti.

Ekskluzivne prednosti Tiens Hitozana:

 • Čistoća proizvoda je veća od 85% i zato je on efikasan za apsorpciju bilo koje toksične tvari. Unutar organizma, hitin se razlaže na 6 niskomolekularnih glukozamina koji su optimalno aktivni i zato može štititi zdrave stanice.
 • Hitin se veže na stanice organizma i sprječava pojavu antigena. Ovaj proizvod nije štetan ukoliko se stanice tkiva kože razmnožavaju na hitinu.
 • Hitin je dijetetska celuloza s pozitivim nabojem.
 • Učinak djelovanja hitina je stabilan.

Hitozan je vrsta hranjivog vlakna i ima svojstva upijanja vlage te dobiva apsorpcijsku sposobnost. Međutim, proizvod je netopljiv i organizam ga ne usvaja. Hitozan pomaže peristaltici probavnog trakta kako bi povećao opseg pražnjenja crijeva, skraćuje vrijeme prolaza probavljenih tvari kroz crijeva, smanjuje tlak u crijevima i onemogućava organizmu upijanje štetnih sastojaka hrane, poboljšava probavu, služi kao preventiva raka debelog crijeva. Zbog svoje strukturne karakteristike, proizvod ima posebna ljekovita svojstva. Pod djelovanjem fermenata, hitozan se razgrađuje i organizam ga može apsorbirati. U tome je razlika između hitozana i prehranbene celuloze.


Hitozan kao sastojak:

1) Suzbija stanice raka

Profesor japanskog sveučilišta proveo je jedinstveni eksperiment. On je uspio presaditi stanice raka u organizam miševa, koji je izazvao rak kože. Nakon toga su miševe podijelili u dvije skupine: prvoj skupini davali su hitozan, a drugoj nisu. Rezultat eksperimenta je pokazao da su u prvoj skupini koja je primala hitozan nestale stanice raka, a druga grupa, koja nije dobivala preparat, uginula je. Pokusi s kunićima doveli su do istog rezultata. Životinje, koje su dobivale hitozan, izliječile su se, jer su se stanice raka pretvorile u normalne stanice.

U kliničkoj praksi istraživanja hitozana također su dala zadovoljavajuće rezultate. Njegovo djelovanje na stanice zahvaćene rakom, pokazale su sljedeće:

a) Hitozan neutralizira toksin stanica raka. Poznato je da poslije oboljenja od raka čovjek ubrzo gubi na težini. To se događa zato što stanice raka oslobađaju toksin čije djelovanje na ljudski organizam dovodi do snižavanja razine željeza u krvi i prema tome izaziva anemiju. Nakon toga, u ljudskom organizmu, počinju se razlagati masti i čovjek gubi tek.

Kod uzimanja ovog preparata tek se ponovno javlja. Hitozan se najprije razlaže u crijevima na molekularne mikroskupine, a zatim ga organizam resorbira i to omogućava neutralizaciju toksina stanica raka.

b) Hitozan regenerira limfne stanice koje su sposobne uništavati stanice zahvaćene rakom.U ljudskom organizmu ima mnogo limfnih stanica (primjerice stanice NK, stanice LAK). Njihova posebnost je u tome što one mogu razlikovati normalne stanice od stanica zahvaćenih rakom i uništavati ih. U tome se i sastoji funkcija imuniteta ljudskog organizma. Aktivnost limfnih stanica u uništavanju onkoloških bolesti najdjelotvornija je pri pH=7,4. Međutim, obično oko stanica zahvaćenih rakom postoji kisela sredina, koja ometa aktivnost limfnih stanica. Uzimanjem hitozana može se korigirati balans pH u granicama 0,5 jedinica. Samim time se stvara optimum za djelovanje limfnih stanica i uništavanje stanica zahvaćenih rakom.

c) Hitozan sprječava širenje stanica zahvaćenih rakom.

Stanice raka raznose se po krvnim žilama. Stjenke krvnih žila imaju tzv. konjugacione molekule pomoću kojih se stanice raka šire. Hitozan je sposoban da čvrsto prianja uz površinu krvnih žila i blokira lijepljenje stanica raka uz njihove stjenke.

2) Pomaže pri snižavanju kolesterola

Obično je dovoljno spomenuti riječ “kolesterol” i odmah se u ljudi javlja osjećaj straha. Mnogi smatraju da koronarne bolesti, infarkt miokarda i sklerozu arterija izaziva upravo kolesterol. Zato mnogi zaključuju o štetnosti kolesterola za čovjeka. Međutim, kolesterol je neophodna i važna tvar za stvaranje stanica mozga, živaca, spolnih hormona, staničnih membrana itd. Osim toga, za izmjenu i usvajanje lipida neophodna je žučna kiselina koja se također stvara iz kolesterola. Sadržaj kolesterola u organizmu na normalnoj razini pozitivno djeluje na naše zdravlje. No, pri povećanju razine kolesterola on se lijepi uz stijenke krvnih žila, pogoršava krvotok i izaziva arterosklerozu.

Hitozan pomaže pri regulaciji razine kolesterola i zadržava ga u granicama normale. Mehanizam toga djelovanja je sljedeći:

1. Hitozan pomaže pri sprječavanju apsorpcije kolesterola u organizmu.

Kolesterol, koji je dospio u organizam zajedno s hranom, pod djelovanjem fermenata se pretvara u kolesterinski eter i nakon toga se apsorbira u crijevima. Međutim, za djelovanje fermenata potrebni su određeni uvjeti. Za pretvorbu kolesterola u kolesterinski eter potrebna je određena količina žučne kiseline. Hitozan se spaja sa žučnom kiselinom i izdvaja ju iz organizma. Stoga oko kolesterola nema dovoljne količine žučne kiseline i fermenti nisu u stanju pretvarati ga u kolesterinski eter koji se lako usvaja u crijevima.

2. Hitozan pomaže pri sprječavanju apsorpcije masti.

Budući da hitozan ima pozitivni naboj, on se u organizmu koncentrira oko masnih kapljica s negativnim nabojem, stvarajući pregradu za apsorpciju kolesterola. Zato je pri uzimanju hitozana koeficijent apsorpcije masnoća vrlo malen. Masnoće u ljudskom organizmu nisu samo u kolesterolu, nego i u krvi, u česticama proteina. Zato se pri smanjivanju razine masnoća u krvi ujedno smanjuje i kolesterol u organizmu.

3. Hitozan doprinosi pretvorbi kolesterola

Žučna kiselina, koja je vrlo važna komponenta probavnih sokova, također se stvara iz kolesterola. Žučni mjehur sadrži određenu količinu žučne kiseline. Obično se žučna kiselina, nakon sudjelovanja u procesu probave hrane, ponovno vraća iz tankog crijeva u žučni mjehur. Budući da se hitozan spaja sa žučnom kiselinom, sprječava apsorpciju kolesterola i odstranjuje ga iz organizma da bi sačuvao žučnu kiselinu u žučnom mjehuru na određenoj razini. Zato je u jetri prijeko potrebno osigurati pretvorbu kolesterola. Na taj se način razina kolesterola u krvi smanjuje sama od sebe.

3) Pomaže pri smanjenju krvnog tlaka

Svima je poznato da kuhinjska sol može biti uzrok povišenja krvnog tlaka. To se događa zbog djelovanja klora na ljudski organizam. Druga komponenta kuhinjske soli, natrij, nema takvog štetnog djelovanja. Stvar je u tome da klor aktivira inertni ferment (ACE) angiotezina i pretvara ga u angiotezin. I upravo taj proces dovodi do povišenja krvnoga tlaka. Hitozan je dijetetska celuloza s pozitivnim nabojem. On se može spojiti s klorom kuhinjske soli koji je negativan i zajedno sa fekalijama izaći iz ljudskog organizma što sprječava povećanje krvnog tlaka.

4) Preventiva za dijabetes

Klinička istraživanja su pokazala da je hitozan efikasno sredstvo za profilaksu dijabetesa. Na Poljoprivrednoj akademiji u Tokiju proveden je eksperiment za određivanje djelotvornosti hitozana za preventivu dijabetesa. Crne štakore hranili su specijalno pripremljenom hranom s dodatkom hitozana. Rezultat je bio sljedeći. U štakora koji su imali šećernu bolest, sadržaj šećera u urinu postao je značajno niži.

5) Pomaže kod opeklina, trauma i ubrzava proces iscjeljivanja rana

Evo kliničkog primjera: dječak je imao opekline koje su zauzimale 80% kožne. Japanski liječnici su pri liječenju toga dječaka primijenili umjetnu kožu načinjenu od hitozana. Za nekoliko mjeseci liječenja, njegova koža obnovila se i postala isto takva kakva je bila i prije bez tragova opekline. U postizanju vrlo dobrog efekta doprinijeli su slijedeći faktori:

- Umjetna koža, koja je načinjena od hitozana i nanesena na opekotinu lako srasta s tijelom, jer je ona po svojem sastavu vrlo bliska ljudskoj koži. Nema potrebe skidati naljepljenu umjetnu kožu, jer ona lako srasta s ljudskim tijelom.

- Hitozan aktivira stanice i u velikoj količini stvara kolageno tkivo. To se tkivo može brzo pretvoriti u tanku kožu i zato poslije zacjeljivanja opekline nema nikakvih ožiljaka.

- Hitozan zaustavlja krvarenje i sprječava izljev krvi. Osim toga, istraživanja su pokazala da može ublažiti bol u području rana.

6) Pomaže kod poboljšanja funkcije jetre

Rezultati istraživanja japanskih znanstvenika pokazali su da pri poremećaju funkcije jetre upotreba hitozana daje pozitivni učinak.

Japanski znanstvenici davali su kunićima hranu s visokim sadržajem kolesterola. Povećanje kolesterola i neutralnih masnoća u krvi dovelo je do stvaranja masne jetre i hepatitisa, a oboljela jetra poprimila su tamno crvenu boju. Kada su ovim kunićima počeli davati hitozan, njihova su jetra dobila prijašnju smeđu boju što je bio znak potpunog ozdravljenja.

7) Pomaže kod stabiliziranja pH krvi i povećava imunitet

Balans pH krvi može se održavati na slabo lužnatoj razini 7,4. Kod drugih tjelesnih tekućina, razina pH je također u slabolužnatom stanju 7,35.

Smatra se da tekućina tijela treba biti slabolužnata, jer inače lako oboljeva. Osim u krvi, drugim tjelesnim tekućinama nema hemoglobina, koji ima ublažujuće svojstvo. U procesu metabolizma tijekom mišićne aktivnosti, u mišićnim stanicama stvara se CO2. Njegovo postupno gomilanje dovodi do oksidacije tjelesnih tekućina. Kako je već rečeno, pri oksidaciji tjelesnih tekućina smanjuje se imuna funkcija limfnih stanica. Prema tome, imunitet se smanjuje i ljudski organizam postaje osjetljiviji i lakše oboljeva.

Pod djelovanjem fermenata i bakterija u crijevima, hitozan se razgrađuje i organizam ga lako apsorbira. Pri tome pH tjelesnih tekućina postaje slabolužnatim na razini 7,35. Time organizam postaje otporniji prema bolestima.

8) Apsorbira i iz organizma odstranjuje štetne tvari

Razvoj znanosti i tehnologije donio je čovječanstvu, bez sumnje, mnogo prednosti i dobrobiti, ali također i dosta šteta. To je u prvom redu šteta od djelovanja teških metala pod utjecajem kojih nastaju mnoge neobične bolesti. Primjerice trovanje kadmijem, koje izaziva bolove u kostima ili trovanje živom, što dovodi do otečenosti. Suvremena medicina još nije razradila metode za liječenje tih tegoba, no priznala je sposobnost hitozana da apsorbira i odstranjuje teške metale iz organizma.

Kao potvrdu ovome, navest ćemo jednu povijesnu činjenicu: 21. lipnja 1993. godine japanske novine “ASAHI-SINBUN” objavile su cijelome svijetu jedinstveni slučaj koji se dogodio na području njihove zemlje. Te 1993. godine vlada Rusije odlučila je izvući na površinu atomsku podmornicu koja je doživjela nesreću. Ruski stručnjaci su u Japanu kupili hitozan za pripremu specijalne mase pomoću koje su željeli ispuniti mjesta između stijenki podmornice i time spriječiti prodiranje radijacije u atmosferu. Rezultati su premašili sva očekivanja: hitozan je zaista blokirao utjecaj radijacije. Taj je događaj postao svjetska senzacija.

9) Kod ublažavanja boli u području križa i leđa

Kineska medicina poklanja posebnu pozornost na periferni krvotok. Ona je uvela takve pojmove kao što su “zastoj krvi” tj. neprohodnost krvi i “trovanje vodom”. Kod “zastoja krvi”, periferni metabolizam se usporava, temperatura površine tijela se snizuje, čovjek pri tome stalno osjeća hladnoću i nelagodu. Ukoliko mišićne stanice ne dobivaju dovoljne količine kisika, pojavljuju se bolovi u području križa i leđa. Potrebno je proširiti najtanje arterije i ubrzati krvotok - i te će boli nestati.

Nazovite nas za bilo koji savjet. Ukoliko imate bilo kakvih dvojbi ili ne znate koji bi Vam proizvod najbolje odgovarao, kontaktirajte nas putem telefona,

e-maila ili Skype-a i mi ćemo Vam u najkraćem roku pomoći savjetom. 

 

Predavanja o kompaniji Tiens svake srijede od 17 do 18 sati u Zagrebu. Ukoliko niste iz Zagreba, a želite da održimo predavanje u vašem gradu, kontaktirajte nas radi dogovora!
 

Copyright © 2023 www.zdravlje-iz-prirode.com, sva prava pridržana.
nous avons ici un peu plus d'images de la collection printemps / �t� 2007 visvim.certainement de chouettes trucs la comme d'habitude.ils ont de nouveau fbt & # 8217; s, hockneys multicolore et kiefer salut & # 8217; s, un bon g�nie de collaborations comme chaque saison.ils ont aussi des chemises, pulls et pulls a col de cette collection, featuring int�ressant multicolor côt� encarts.il est �galement int�ressant de bagages qu'ils offrent tout engin fixe le v�lo.ADIDAS TUBULAR WOMENau lieu d'offrir des sacs de messager sacs, ils offrent pour toi de porter toute votre v�lo.mais vous pouvez bien sûr �galement obtenir plusieurs couleurs, la balistique et une roue.ADIDAS YEEZY 350 BOOSTdans l'ensemble une ligne solide comme d'habitude, et beaucoup de choses a v�rifier.par d'autres.apres avoir jou� un aspirant edm dj dans le film comme �t� lamentablement, nous sommes tes amis,ADIDAS ULTRA BOOST zac efron continue a l'or avec sa prochaine greve cin�matographique,ADIDAS SUPERSTAR 2 sale papy.ADIDAS EQT CUSHION 91 le film suit un dur de fianc� �  nomm� jason kelly (efron) qui, juste avant son mariage,ADIDAS ORIGINALS ZX 8000 est pi�g� dans la conduite de ses moeurs, pot avec ancien g�n�ral grand - pere dick (robert de niro) en floride pour les vacances de printemps.ADIDAS YEEZY BOOST 550r�alis� par dan mazer,Adidas Youth Superstar le film et # 8217;ADIDAS ULTRA BOOST s cast a julianne hough,ADIADS YEEZY BOOST 350 V2 aubrey plaza et dermot mulroney.22 janvier - th�atres sales coups.
Air Force 1 07 Shoes,Nike Air Force 1 Flyknit Sneakers,Air Force 1 Mid 07,Nike Air Huarache Sneakers,Nike Air Jordan Sky High OG,Air Max 1 Ultra SE